Náhrada části rozvodu vody v pozinkované oceli trbkami PPR.

Rubriky:

Reklama
RP Radim Polášek @radim.polasek před více než rokem23.01.2023 20:24:10
Náhrada části rozvodu vody v pozinkované oceli trbkami PPR.

Dobrý den,
ve sklepě mi část ocelových trubek rozvodu vody na zemi začala kvůli vlhkosti korodovat zvenku. Chci zkorodovanou část dát vyměnit PPR potrubím, ale to se neobejde bez přechodových kusů, šroubení a podobně z  mosazi. Všechny ocelové trubky vyměnit nechci, protože bych musel kopat do podlahy a sekat do zdí asi 20 metrů.Po výměně bude od vodoměru a uzavíracího ventilu část trubky původní ocelová, potom asi 4 metry z  plastu PPR a rozvětvení do dvou větví rozvodu a zbývající část zase bude původní ocelová. Budou tam asi 4 přechodové kusy plast kov se šroubením a matkami z  mosazi. Potřeboval bych vědět, jestli měď z  mosazi z  těch přechodových kusů nezpůsobí v potrubí elektrochemickou korozi, jestli ty přechodové kusy kvůli tomu třeba nekoupit v poniklované mosazi nebo neudělat jiné opatření proti elektrochemické korozi. Nebo jestli se to prostě jen svaří a sešroubuje a a funguje, jak mí říkají místní optimisti.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.