Plynový kotel Viessmann 222-W divný zvuk při topení TUV a znovuzapálení po nahřátí

Rubriky:

Reklama
CZ Cenek Zach @cz před více než rokem25.01.2023 17:09:10
Plynový kotel Viessmann 222-W divný zvuk při topení TUV a znovuzapálení po nahřátí

Dobrý den, objevilo se mi u kondenzačního plynového kotle Viessmann 222-W toto : při odběru TUV,normálně naběhne ohřev,( máme s vnitřním menším zásobníkem TUV), objeví se prakticky od začátku zvuk, jako když proudí voda ve zůženém prostoru mi to přijde, napadlo mě, mohl by to být trojcestný ventil,nebo někdy prý může hůře dávat oběhané oběhové čerpadlo, nebo to může být úplně něco jiného.Až bych sundal kryt a při běhu bych si sáhl na trojcestný ventil, oběhové čerpadlo,možná poznám víc,než se k tomu dostanu, má prosím někdo tip, zkušenost, co by to mohlo být ? Kotel je 15 let v provozu,zádný z těchto dílů se ještě neměnil.
A jestě se děje to, že po natopení TUV, zhasne symbol plamínku, po pár vteřinách se zase rozsvítí na chvili, někdy to takhle udělá i 2 x po tom prvním natopení.
Napadl mě někde malý průtok,třeba že po natopení tam doběhne jestě chladná voda se zpožděním, a tím se zese spustí na chvíli natápění ?
Jinak se mi zdá,že při odběru TUV stačí nahřívat dobře, kohoutky s TUV máme tak nějak pořád otevřené stejně a teplota mi přijde stejná jako před tímto jevem..
Předem moc děkuji za tip na závadu..
C.Z.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.