Rád bych požádal o radu, pročítal jsem zde diskuze, využil jsem i kalkulačku zateplení ale pořád si nejsem úplně jistý. Rád bych zateplil dům postaven v roce 1990. Postaven je z plynosilikátových cihel 40cm + 2,5cm omítka z obou stran. Dům se stavěl na garážích, které jsou z cihel (směs plných a dutých). Rád bych tento rok zateplil jak střechu, tak fasádu. Dům je vytápěn automatikým kotlem na tuhá paliva (do budoucna uvažuji o TČ). Pravá garáž je využívána jako kotelna. První patro vytápěno podlahovým topením v druhém patře jsou radiátory. Objevuje se sporadický problém s plísněmi na severní straně (vyfocená strana) V jednom horním rohu (1p) a kolem oken, ale nic strašného.
Podle výpočtu (kalkulačky dostupné na internetu) mi vyšlo, že by mi stačil polystyren 50-80mm (podle typu). Bojím se však rosného bodu. Abych situaci spíše nezhoršil. Děkuji za radu.
Píšu,zateplit nechat jako přístřešek a zábradlí dát před okna přímo do fasády,čili na přístřešek se nebude moc…
před více než rokem
https://online-antikvariat.cz/catalog/product/view/id/2144584?gclid=EAIaIQobChMI7tf06Zbo_AIVEhl7Ch1P5wp-EAQYAiABEgIQ3vD_…
před více než rokem
To je také možnost, kompletně balkon zrušit, možná méně pracné, než to celé opravovat.
před více než rokem
27 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení