Zateplení domu z plynosilikátových tvárnic

Rubriky:

Reklama
MR Michal Rejlek @michal.rejlek před více než rokem27.01.2023 09:11:01
Zateplení domu z plynosilikátových tvárnic

Rád bych požádal o radu, pročítal jsem zde diskuze, využil jsem i kalkulačku zateplení ale pořád si nejsem úplně jistý. Rád bych zateplil dům postaven v roce 1990. Postaven je z plynosilikátových cihel 40cm + 2,5cm omítka z obou stran. Dům se stavěl na garážích, které jsou z cihel (směs plných a dutých). Rád bych tento rok zateplil jak střechu, tak fasádu. Dům je vytápěn automatikým kotlem na tuhá paliva (do budoucna uvažuji o TČ). Pravá garáž je využívána jako kotelna. První patro vytápěno podlahovým topením v druhém patře jsou radiátory. Objevuje se sporadický problém s plísněmi na severní straně (vyfocená strana) V jednom horním rohu (1p) a kolem oken, ale nic strašného.
Podle výpočtu (kalkulačky dostupné na internetu) mi vyšlo, že by mi stačil polystyren 50-80mm (podle typu). Bojím se však rosného bodu. Abych situaci spíše nezhoršil. Děkuji za radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.