TZB-info - Komínový tah - podstata,…
Princip komínového tahu a jeho význam pro funkčnost spalinové cesty. Změření komínového tahu nemůže nahradit povinnou kontrolu spalinové cesty, je jen jedním z mnoha okamžitých provozních parametrů.
Dobrý den,
mám nerezový komín o průměru 200 mm, výška 8,5 m, sopouch 45°, ke komínu mám napojená kanadská krbová kamna. Komín má hodně velký tah, tak jsem namontoval klapku do kouřovodu, žádná změna. Poté jsem namontoval do dvířek regulátor tahu Upmann NL106 a nastavil nejnižší hodnotu tahu. Změřil jsem přístrojem tah komínu za klapkou v kouřovodu u kamen, když byla kamna a komín ohřátý, klapka v kouřovodu úplně zavřena a naměřil jsem 24 Pa. Dá se tah ještě nějak snížit? Kamna mají předepsaný tah 9 až 15 Pa.
Děkuji za ochotu.
je mi jasné, že to není nic hezkého. ale musím něco vyzkoušet. Regulátor do komína mi montovala firma a vzala si za…
před více než rokem
Mám s tím určité zkušenosti z kotelny. Než komín dostal tah, tak to smrdělo a prášilo a potom zase důkladně kotelnu…
před více než rokem
Tak to jsem zvědavý, jak vám to dokáže místnost odvětrat. Dejte vědět.
před více než rokem
32 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení