TZB-info - Komínový tah - podstata,…
Princip komínového tahu a jeho význam pro funkčnost spalinové cesty. Změření komínového tahu nemůže nahradit povinnou kontrolu spalinové cesty, je jen jedním z mnoha okamžitých provozních parametrů.
Dobrý den,
mám nerezový komín o průměru 200 mm, výška 8,5 m, sopouch 45°, ke komínu mám napojená kanadská krbová kamna. Komín má hodně velký tah, tak jsem namontoval klapku do kouřovodu, žádná změna. Poté jsem namontoval do dvířek regulátor tahu Upmann NL106 a nastavil nejnižší hodnotu tahu. Změřil jsem přístrojem tah komínu za klapkou v kouřovodu u kamen, když byla kamna a komín ohřátý, klapka v kouřovodu úplně zavřena a naměřil jsem 24 Pa. Dá se tah ještě nějak snížit? Kamna mají předepsaný tah 9 až 15 Pa.
Děkuji za ochotu.
je mi jasné, že to není nic hezkého. ale musím něco vyzkoušet. Regulátor do komína mi montovala firma a vzala si za…
před 2 roky
Mám s tím určité zkušenosti z kotelny. Než komín dostal tah, tak to smrdělo a prášilo a potom zase důkladně kotelnu…
před 2 roky
Tak to jsem zvědavý, jak vám to dokáže místnost odvětrat. Dejte vědět.
před 2 roky
32 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení