Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, budu nahrazovat stávající litinový kotel kotlem Atmos 20kw + 2x aku 730l (cca půldenní provoz kvůli seniorovi) do starého rozvodu topení (doteď pouze samotíž, silné trubky, litinové radiátory, jejichž výměna určitě není na pořadu dne).
Představa nového řešení: na zpátečce Laddomat, na teplé větvi do nádrží odbočka na okruh vytápění, kde bude čerpadlo krást vodu do radiátorů, ať už z kotle, nebo po zastavení laddomatu z nádrží, které bude řízeno domovním termostatem + termostatem na nádrži. Má hlavní otázka zní, jak řídit max. teplotu pouštěnou do domu. Viděl jsem, že většinou je před čerpadlem manuální třícestný ventil, ale to mi nedává moc smysl, proč nepoužít nastavitelný termostatický směšovací ventil, jaké jsou jeho nevýhody, proč se většinou upřednostňuje třícestý ventil?
Nevím zda se nepletete. Nejčastěji se používá trojcestný termostatický ventil, případně trojcestný ventil řízený…
Nechcete li narazit na nedostatečnost výkonu, nebo příliš dlouhou dobu topení, tak si vše řádně počítejte a nebo mě…
Použijte termoventil Esbe VTA 322 30-70°C a pokud mohu radit objedete se bez Ladomatu raději VTC 311 60°C nebo oventrop.
Pošlete mě kontaktní e-mail na jaroslav.dite@seznam.cz. Pošlu vám nějaké teoretické výpočty, samozřejmě pouze…
před více než rokem
Použijte termoventil Esbe VTA 322 30-70°C a pokud mohu radit objedete se bez Ladomatu raději VTC 311 60°C nebo oventrop.
před více než rokem
Děkuji za reakci, ano, právě kombinaci čerpadla na pokojovém termostatu a VTA ventilu jsem si představoval jako…
před více než rokem
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení