Nastavitelný termostatický, nebo manuální třícestný ventil

Rubriky:

Reklama
VN Vojtěch Nováček @vojtech.novacek před více než rokem31.01.2023 22:55:55
Nastavitelný termostatický, nebo manuální třícestný ventil

Dobrý den, budu nahrazovat stávající litinový kotel kotlem Atmos 20kw + 2x aku 730l (cca půldenní provoz kvůli seniorovi) do starého rozvodu topení (doteď pouze samotíž, silné trubky, litinové radiátory, jejichž výměna určitě není na pořadu dne).
Představa nového řešení: na zpátečce Laddomat, na teplé větvi do nádrží odbočka na okruh vytápění, kde bude čerpadlo krást vodu do radiátorů, ať už z kotle, nebo po zastavení laddomatu z nádrží, které bude řízeno domovním termostatem + termostatem na nádrži. Má hlavní otázka zní, jak řídit max. teplotu pouštěnou do domu. Viděl jsem, že většinou je před čerpadlem manuální třícestný ventil, ale to mi nedává moc smysl, proč nepoužít nastavitelný termostatický směšovací ventil, jaké jsou jeho nevýhody, proč se většinou upřednostňuje třícestý ventil?

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.