Chyba C4 nebo C6 na plynovem kotli v topne sezone

Rubriky:

Reklama
KK Kamil Knopp @kamil.knopp před více než rokem02.02.2023 15:02:07
Chyba C4 nebo C6 na plynovem kotli v topne sezone

Dobry den

mam v byte plynovy kotel Junkers ZWSE 24-6 MFA. Podotykam ze zminovany se problem se objevuje pouze v topne sezone, na jare nebo v lete kdy netopime si nepamatuji ze by se to stalo. Kotel proste cas od casu zacne blikat, vyhodi chybovou hlasku C4 (direferencni spinac se v klidove poloze neotevre) nebo C6 (diferencni spinac nezavira).

Jednoduche reseni vypnout / zapnout nefunguje. Osobne to resim tak, ze kotel vypnu, sundam kryt, vytahnu ten bazmek s hadicka na prave strane - viz cervena a profouknu jak zelene oznacenou hadicku a tak i ten bazmek (omlouvam se za "odborne" vyrazy, ale fakt vim prd co to je :-) ). Nasledne kotel zapnu a v 95% pripadu opet funguje do te doby nez se to stane znovu.

Kotel je samozrejme pravidelne servisovan, servisak tvrdi ze kotel je v naprostem poradku, ale ze se tam nejak dostane treba kapicka vody a cau...

Puvodni majitel tvrdi ze je tam kondenzacni mezikus - viz modra a na ten je treba pripojit hadicku a tu stahnout do syfonu nebo do nejake nadoby aby to zachytilo kondenzat ci pripadnou vlhkost. Osobne mi prijde toto jako blbost.

Konzultoval jsem toto s kominikem a i se servisakem na kotel a bylo mi receno ze je to blbost a ze si akorat pustim splodiny do bytu tou hadickou. Padla tam take domnenka ze je to vedeni od kotle do komina udajne "prekolenovane"...nevim

Nicmene reseni jsem se nedobral. Nevim o nikom kdo by mel nekde vytazenou nejakou hadicku, nemam to tak na chalupe, nemel jsem to v predchozim byte apod a rozhodne nevim o nikom kdo by resil tento problem 4x tydne a rozhodne nejsem sam komu nad barakem obcas zaprsi ze...

Budu moc vdecny za jakykolik poznatek ci komentar.

Diky moc

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.