Dobrý den, topit jsem elektro kotlem kde denní spotřeba se pohybuje kolem 20 až cca 60kWh. Jako druhý zdroj jsem si zapojil 30kW kotel a k němu 2x 1000l aku nádrže. Teplota do okruhu 36st.
Teď se nemohu nějak dopočítat jak je to vlastně se ztrátami v topném okruhu při vytápění aku nádrží klasickým kotlem a elektrokotlem.
Jde o to, že při spotřebě elektro kotle 50kWh musím do aku nádrží dle délky topení uložit minimálně dvoj násobek a někdy i více energie než potřebuje elektrokotel. Je mi jasné, že voda v nádržích chládne sama o sobě, ale tak moc?
Ptal jsem se topenářů a ti jen odvětili že to tak prostě je.
Můžu poprosit člověka znalého o trošku přiblížení tohoto jevu?
Děkuji
Pokud už akumulační nádrž, tak tato musí být v prostorách, které je nutné alespoň temperovat (i kdyby tam nebyla…
před více než rokem
Pane Homola, dekuji Vám za rady, které jste mi dal i zamyšlení nad tím molitanem, které by mě vzhledem k tomu, že…
před více než rokem
Přesně jak říkáte, dokud teplota nespadne v těch dvou místnostech jsou otevřeny dveře a komínovým efektem to vytopí…
před více než rokem
53 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení