Teplotní spád rekonstruovaného domu.

Reklama
ZK Zdeněk Káčer @zdenek.kacer644 před více než rokem05.02.2023 19:48:09
Teplotní spád rekonstruovaného domu.

Dobrý den,
bydlíme v RD ze 70. let, ca 150m2 v přízemí . Do něj sme se nastěhovali před ca 5 lety. Jako první jsme v rámci dotací vyměnili kotel na tuhá paliva (atmos d25s) s aku nádržema. A vyměnili 1/2 radiátorů (2ks RADIK VK 11 6060 pro chodbu o objemu 34m3 a 2 ks RADIK VK 11 6110 pro kuch. s jídelnou o objemu 68m3) i s přívodními trubkami. Nyní mísím vodu do stupačky na 45°C.
Nyní plánujeme topení do zbudovaného podkroví (celkem ca 452m3). Topení bude přívedeno do kotelny a napojeno jako další větev s dalším čerpadlem na aku nádrže.
Pro výpočet jsem se snažil odhadnout teplotní spád stávajícího topení, ale při měření jsem zjistil, že rozdíl mám na nových radiátorech 5,5K a na starých jen 1,5K. Marně si lámu hlavu co s tím jak spočítat teplotní spád od toho starého a zda tento teplotní spád je dobrý, když se všude píše o rozdílu nejméně 10K.
Abych nezapoměl, doma termostat nemám, na nových radiátorech nejsou ani termohlavice. Teplota "prostředí" je příjemná a vyrovnaná dle potřeb. Ca 21°C.

Zdeněk

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.