Snížená účinnost klimatizace?

Rubriky:

Reklama
MS Michal Stastny @michal.stastny před více než rokem06.02.2023 10:36:07
Snížená účinnost klimatizace?

Dobry den,
rad bych se zeptal na jednu vec. Pouzivam od zacatku zimy klimatizaci pro vytapeni. Se vsim jsem byl naprosto spokojeny do chvile, kdy uniklo chladivo do takove miry, ze jsem prestal temer topit a o spotrebe, ktera byla diky nedostatku chladiva se nebudu ani zminovat. Firma prijela, opravila spatny spoj, chladivo doplnila a opet funguji. V cem mam ale problem, ze mam stale cca o 25 % vyssi spotrebu, nez pred unikem - podminky vytapeni jsou stale stejne. Mam podezreni, ze tato navysena spotreba je zpusobena nizssim stavem chladiva, nez ma byt, ale nechci firmu s touto skutecnosti konfrontovat, dokud nebudu mit jistotu. Chlazeni nerozumim, je mozne, ze okruh doplnili mene, nez ma ve skutecnosti byt? Jak poznaji spravne mnozstvi chladiva? Je to na zaklade tlaku na sani a vytlaku kompresoru, nebo to lze merit vice presne? Muze toto mensi mnozstvi chladiva ovlivnit do takove miry ucinnost klimatizace? Predem dekuji za odpoved.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.