SDK strop a vata pod nezateplenou půdou

Rubriky:

Reklama
AH Adam Hr @mada007 před více než rokem06.02.2023 12:42:29
SDK strop a vata pod nezateplenou půdou

Dobrý den, máme starší zděný dům s velkou nezateplenou půdou i střechou. V pokojích pod půdou budeme dělat SDK z důvodů estetických, ale také kvůli jednoduššímu natažení kabelů.

Chci se zeptat zda se vyplatí mezi původní strop a SDK přidat izolaci. Původně jsem chtěl dát alespoň 14cm vaty mezi sdk a původní strop, ale po chvilce čtení na internetu mi vlastně dává smysl že je to chyba protože by se mi tvořila plíseň mezi vatou a původním stropem, případně v konstrukci stropu.
Chápu správně že jediné rozumné řešení je zateplit strop ze strany půdy třeba 30-40cm vaty? Kam pak s parotěsem? Dávat nějaký nebo ne?
Skladba stropů je klasika dřevěné trámy, z obou stran dřevěné latě, zespod omítka a na půdě tenká vrstva betonu. Mezi trámy je nějaká drť nebo co to je.

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.