Dodavatel plynu nechce snížit zálohy

Rubriky:

Reklama
PD Petr Díkl @petr.dikl před více než rokem08.02.2023 20:56:09
Dodavatel plynu nechce snížit zálohy

Dobrý den,
Plyn odebíráme od roku 2020/2021. Nastaven předpoklad spotřeby 14MWh. Realita 7MWh první rok (topení + TV + vaření). 2021 přeplatek 7.000Kč. 2022 přeplatek 14.000Kč. Po fakturaci žádná úprava záloh. Pouze vždy zvýšení záloh při změně ceníku.

Nyní požadavek z naší strany na snížení záloh. Platíme asi 3000 a spálíme tak za 1000. Na portálu nelze se zálohou hýbat, na infolince hrozné vytáčky a prý nelze. Tedy nasraná žádost o mimořádnou fakturaci. Vystaveno s přeplatkem 10.000 za posledních 5 měsíců (letošní zimu plynem vůbec netopíme) a OPĚT BEZE ZMĚNY ZÁLOHY. Samoodečty posíláme každé dva měsíce, nebo když nám mění ceník.

Je nějaká možnost dodavatele donutit nám to snížit? Nebo mám furt žádat o mimořádné faktury? Nechci si nikde dost nevýhodně na rok ukládat desetitisíce.

Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.