CEZ vypověděl produkt Elektřina pro soláry z důvodu výrobního EAN (bez licence).

Rubriky:

Reklama
AZ Antonín Zeman @antonin.zeman před více než rokem11.02.2023 12:19:39
CEZ vypověděl produkt Elektřina pro soláry z důvodu výrobního EAN (bez licence).

Dobrý den.

Od CEZ jsem obdržel následující výpověď.

Provozovatel distribuční soustavy nás informoval, že u Vašeho odběrného místa s číslem xy.... dochází k rozdělení identifikačních EAN kódů zvlášť pro data spotřeby a zvlášť pro data výroby. Produkt Elektřina pro soláry, který aktuálně využíváte, lze poskytovat pouze pro odběrná místa s jedním identifikačním číslem EAN. Vaše odběrné místo tak již nesplňuje podmínku pro poskytování tohoto produktu.

Z tohoto důvodu Vám oznamujeme, že k datu 13. 03. 2023 provedeme v souladu se smlouvou změnu produktu na produkt Elektřina na dobu neurčitou.

Nikde se o takové podmínce ve smlouvě nepíše, pouze je v ní uvedeno "Produkt Elektřina pro soláry může být sjednán pouze pro odběrné místo, ve kterém je provozována výrobna elektřiny s instalovaným výkonem do 10 kW", což má FVE nadále splňuje.

Argumentace CEZu se neustále točí na tom, že mám přidělen výrobní EAN a že nesplňuji podmínky produktu. Nikde jsem však takovou podmínku ve smlouvě nenašel a ani na opakované výzvy mi ji CEZ ve smlouvě necitoval.

Produkt Elektřina pro soláry bych rád dál využíval, ale CEZ mi svévolně mění produkt.

Máte někdo obdobnou zkušenost? Je takový postup CEZ legitimní?

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

58 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.