Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den.
Od CEZ jsem obdržel následující výpověď.
Provozovatel distribuční soustavy nás informoval, že u Vašeho odběrného místa s číslem xy.... dochází k rozdělení identifikačních EAN kódů zvlášť pro data spotřeby a zvlášť pro data výroby. Produkt Elektřina pro soláry, který aktuálně využíváte, lze poskytovat pouze pro odběrná místa s jedním identifikačním číslem EAN. Vaše odběrné místo tak již nesplňuje podmínku pro poskytování tohoto produktu.
Z tohoto důvodu Vám oznamujeme, že k datu 13. 03. 2023 provedeme v souladu se smlouvou změnu produktu na produkt Elektřina na dobu neurčitou.
Nikde se o takové podmínce ve smlouvě nepíše, pouze je v ní uvedeno "Produkt Elektřina pro soláry může být sjednán pouze pro odběrné místo, ve kterém je provozována výrobna elektřiny s instalovaným výkonem do 10 kW", což má FVE nadále splňuje.
Argumentace CEZu se neustále točí na tom, že mám přidělen výrobní EAN a že nesplňuji podmínky produktu. Nikde jsem však takovou podmínku ve smlouvě nenašel a ani na opakované výzvy mi ji CEZ ve smlouvě necitoval.
Produkt Elektřina pro soláry bych rád dál využíval, ale CEZ mi svévolně mění produkt.
Máte někdo obdobnou zkušenost? Je takový postup CEZ legitimní?
Děkuji
Jak je to u virtuální baterie EON? Dává ji i když jsou dva EANy? ČEZ a třeba i Armex ji odmítne když jsou dva EANy.…
před 5 měsíci
To je jednoduché. ČEZ je povinen při instalaci FVE vydat další EAN. Musíte si ho vyžádat. Eon tento druhý výrobní EAN…
před 5 měsíci
Ale já celou dobu nepíšu o tom, jak to funguje ale co je možné.
před 5 měsíci
75 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení