Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, rád bych se optal, nemohu zde na svůj případ ve fóru najít. Jedná se o starší RD v kopci částečně ze 3/4 podsklepený, zeď 45 cm plná cihla. Ve sklepě je vlhkost vzhledem k tomu, ze sice základy jsou izolovány, nicméně vlhkost proniká skrze zdi přes nahrnutou hlínu. Do obyvatelné části vlhkost neproniká, je tam další izolace v úrovni podlahy. Můj dotaz zní, jaká má být skladba EPS (spočítáná 16cm, použiji difůzně otevřený šedý) , XPS vzhledem k tomu, že stavba stojí v kopci a jsou rozdílné výšky "0" podlahy od terénu viz obrázek. Je lepší ukončit EPS někde těsně pod podlahou a zbytek XPS, nebo jít s EPS třeba 30cm nad terén? Další otázka, pokud bude EPS tl. 16cm je lepší mít XPS stejnou tloušťku nebo odskočit a udělat třeba tl. 14 cm? ptám se kvůli tepelnému mostu. Děkuji a s pozdravem
Sklep mám navrhnuto min. 8cm šedý EPS, ale jelikož mám klenutý, uvažuji tedy o stříkatelné pěně.
před více než rokem
Pod terén taky zhruba 30 cm, kotvený jen nad vertikální izolaci, zbytek na lepidlo. Sklep dostal na strop izolaci 10…
před více než rokem
Ok, tomu teď rozumím, mám to i tak zakresleno v obrázku ten extrudovaný polystyren (nad terén půjde) , jak hluboko pod…
před více než rokem
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení