Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
tak jsem se po dlouhém rozmýšlení rozhodl nechat si nainstalovat FVE. Jedná se o sestavu Victron (Multiplus II 3000/48, 3f, 16 ks panelů IBEX 500 Wp, baterie 10 kWH). Firmu jsem zvolil SW Power.
A teď k dotazu - zjistil jsem, že stringy jsou navrženy podle mě poněkud zvláštním způsobem. V základu jsou vždy 3 panely v sérii, ale pro paralelní kombinaci už nejsou vždy další 3 panely.
Např. jeden string se skládá ze 4 panelů - 3 v sérii a k jednomu je 4. panel paralelně. Dodavatel tvrdí, že taková sestava bude generovat výkon ze všech panelů.
Já si myslím, že proud (a tedy i výsledný výkon) bude omezen proudem, který může téct jedním panelem.
Podobně jsou zapojeny i další stringy - 5 a 7 panelů, nejsou to tedy násobky 3.
Tuší někdo, jestli je takové zapojení OK?
Nezapojily to náhodou takhle, protože několik hodin je zastíněn panel V4 a několik hodin V5 a aby ten string jel celý…
před více než rokem
Beru zpět, nějak jsem tomu nákresu nevěnoval pozornost. Nakreslil jste jen jeden string jak vypadají ostatní když…
před více než rokem
Jaké mezery máte na mysli? 🙂 Bavíme se o tom, jestli má smysl výše uvedené zapojení FVE panelů, resp. zda panel V5 má…
před více než rokem
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení