Zateplení stropu domu z roku 1972

Rubriky:

Reklama
JK Jiří Kratochvíla @jiri.kratochvila před více než rokem21.02.2023 12:02:34
Zateplení stropu domu z roku 1972

Ahoj,
dům z roku 1972, má dvě podlaží, kde horní podlaží není tvořeno sklonem střechy, ale je "plnohodnotné". Střecha je valbová, plechová, nyní nová (skladba krokve, difuzní folie, kontralatě, bednění, rohož a hliníková krytina). Střecha má nízký sklon a půda tedy nikdy nebude obývaná a nebude nikdy vytápěná. Strop tvoří betonové překlady (samozřejmě omítka z pohledu obývaného prostoru a betonový potěr na pochozí půdě). Z toho, co jsem načetl je v takové situaci lepší zateplit strop. Rozhodl jsem se pro zateplení vatou o celkové výšce 32 cm, kdy budou kladeny dvě vrstvy přes sebe.
Můj první dotaz zní - dát pod vatu (mezi strop a vatu) parotěsnou folii nebo ji vůbec nedávat? Mám obavy, aby při použití parotěsné folie nezačala kondenzovat vlhkost například v rozích obývaných pokojů, protože parotěsná folie zabrání vlhkosti uniknout na půdu a tam odvětrat skrze odvětrávanou střechu.
Můj druhý dotaz zní - pokud bude vhodné parotěsnou folii položit, mám ji dát pod trámy, které jsou na stropě a tvoří konstrukci valbové střechy (pod některé ležící trámy by se vešla folie), nebo folii nalepit nad trámy?
Děkuji za rady. Jirka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.