Zateplení stropu domu z roku 1972Ahoj,
dům z roku 1972, má dvě podlaží, kde horní podlaží není tvořeno sklonem střechy, ale je "plnohodnotné". Střecha je valbová, plechová, nyní nová (skladba krokve, difuzní folie, kontralatě, bednění, rohož a hliníková krytina). Střecha má nízký sklon a půda tedy nikdy nebude obývaná a nebude nikdy vytápěná. Strop tvoří betonové překlady (samozřejmě omítka z pohledu obývaného prostoru a betonový potěr na pochozí půdě). Z toho, co jsem načetl je v takové situaci lepší zateplit strop. Rozhodl jsem se pro zateplení vatou o celkové výšce 32 cm, kdy budou kladeny dvě vrstvy přes sebe.
Můj první dotaz zní - dát pod vatu (mezi strop a vatu) parotěsnou folii nebo ji vůbec nedávat? Mám obavy, aby při použití parotěsné folie nezačala kondenzovat vlhkost například v rozích obývaných pokojů, protože parotěsná folie zabrání vlhkosti uniknout na půdu a tam odvětrat skrze odvětrávanou střechu.
Můj druhý dotaz zní - pokud bude vhodné parotěsnou folii položit, mám ji dát pod trámy, které jsou na stropě a tvoří konstrukci valbové střechy (pod některé ležící trámy by se vešla folie), nebo folii nalepit nad trámy?
Děkuji za rady. Jirka