energetický tunel: k jakému dodavateli pro co nejmenší dopady

Rubriky:

Reklama
PS Pavel Smolik @pavel.smolik916 před více než rokem21.02.2023 12:17:03
energetický tunel: k jakému dodavateli pro co nejmenší dopady

Dobrý den,
v rámci energetického tunelu, proti kterému byl ten solární brnkačka, mi ČEZ v rámci konce fixace oznámil nový ceník pro "Elektřina na dobu neurčitou" s cenou přes 10Kč/KWh. Tedy asi 10x nad své výrobní náklady a tipuji 3x nad cenu na burze. Mám měsíc na změnu dodavatele.

3 × 25 A, sazba D25d, spotřeba odhad 4 486,00 kWh/Rok (ale zvažoval jsem v létě vyhodit kotel na uhlí a přejít na tepelné čerpadlo, kvůli pohodlí)

Nějaké tipy, kam se vrhnout? Podle kalkulačky všichni tunelují státní rozpočet nad strop.

Zvažuji varianty:

- neřešit, rozdíl záloh je asi 1500 měsíčně, výpovědní lhůta 3 měsíce. Ale na tepelné čerpadlo bych tedy rovnou zapomněl

- spot: chápu-li dobře, lze pořídit měřák, pak lze získat spotový tarif. Pokud jsou ceny třetinové proti tarifům i teď uprostřed zimy a v teprve nastupující recesi, nevidím to příliš rizikově. To průběžné měření stojí kolik a jak pořídit? Nezařídil by ho nový dodavatel?

- nějaký dodavatel s krátkou výpovědní lhůtou, aby až odpadnou výmluvy na vysoké burzovní ceny někdy před rokem a přijdou normální nabídky, byla změna rychlá

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.