Rekonstrukce trámové podlahy v podkroví

Rubriky:

Reklama
OB Ondrej Bzonek @ondrej.bzonek před více než rokem21.02.2023 15:38:33
Rekonstrukce trámové podlahy v podkroví

Dobrý den,
rád bych zde požádal o rady a tipy při rekontrukci podkroví. Realizujeme rekonstrukci podkorví starého domu z půdy na obytné. Skladba stropů je v jedné části: trámy, kontralatě, desky. Ve vedlejší části trámy, deskový záklop, škvára, cementová mazanina. Obě části budu otevírat až na trámy a následně tvořit novou podlahu.

Plán je následovný a zde prosím o případné tipy.
Aktuální rozteč trámu je relativně velká (kolem 90 cm). Mám volné jedlové trámy z rozebrané podlahy v jiné části půdy, takže plánuji podlahu posílit vložením dalšího trámu abych snížil aktuální rozpon na polovinu. Do volného porostoru plánuji sypaný EPS (izolace v podstatě zadarmo, přízemí zatím není obývané do budoucna ano. Dát vatu pro lepší akustický útlum?) Následně vyrovnat nerovné trámy buď roštem z latí nebo se spíše kloním k variantě našroubovat fošny z boku na trámy tak, aby tvořily rovinu. Následně OSB (Stačí bez drážky? Jakou tloušťku?), kročejová izolace, 2x OSB křížem jako plovoucí (lepit spáru nebo celoplošně?). Finální podlaha bude vinyl s click systémem. Je potřeba dát další kročejovku pro vyrovnání drobných nerovností mezi vinyl a OSB nebo už rovnou dílce klást na OSB?

Nebo je to zbytečně moc a na rošt stačí rovnou klást 2x OSB křížem - kročejovka - vinyl?

Zatím nacházím dosti protichůdné informace na různých fórech a už mi z toho jde hlava kolem. Tak snad někdo zvládne vnést trochu světla do problematiky.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.