Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den,
letos začínám stavbu RD vytápěného tepelným čerpadlem se zemním vrtem, akorát probíhá stavební řízení, a v projektu je pouze tento zdroj vytápění. Architektka mě přesvědčila, že by bylo fajn mít uvnitř objektu ještě krbová kamna, která by sloužila jako jako něco, na co se budu rád koukat a případně i jako záložní zdroj tepla, v případě dlouhodobého výpadku elektřiny.
Můj dotaz je k povolení takovéhoto nového zdroje tepla. Nevím, zda je správně nazývat druhým (záložním) zdrojem tepla nebo prostě jen krbová kamna. Bude jistě potřeba povolit i komín, který v nynějším stavebním řízení také není. V tuto chvíli určitě nechci zasahovat do probíhajícího stavebního řízení a čekám na stavební povolení. Má s tímto prosím někdo zkušenost? Mám zažádat v průběhu stavby, tzn. změna stavby před dokončením, nebo až dodatečně po stavbě? Nutno také zmínit, že vedle mám paní sousedku, která nesouhlasí s moji výstavbou a už v územní řízení mi dělala velké problémy - došlo to až na Krajský úřad (bylo zvlášť územko a teď stavebko). Jaké prosím mohou nastat komplikace, nebo jestli mi paní sousedka může úplně "shodit" povolení, třeba kvůli komínu a novému možnému zdroji spalin?!
Předem děkuji za pomoc, Martin
Bude to vadit stavebnímu úřadu, když to zjistí (např. při závěrečné kontrolní prohlídce). Pak bude následovat to, co…
před více než rokem
Koukání za tři a půl.
před více než rokem
Znám jeden pasivní dům starý 14 let, který má potřebu tepla na vytápění 3,5 MWh. S TČ země-voda při COP cca 4 by dnes…
před více než rokem
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení