vhodné založení saunového domku

Rubriky:

Reklama
TS Tomáš Svoboda @tomas.svoboda471 před více než rokem25.02.2023 12:35:44
vhodné založení saunového domku

dobrý den,

plánuji na zahradě postavit saunový domek. Bude to izolovaná dřevostavba z KVH hranolů (viz obrázek v příloze). Půdorys bude 5,3 x 2,5m. Kvůli požadavkům na výškové poměry jsem vyloučil založení na patkách, vrutech atd. V takovém případě se díky větrané mezeře pod stavbou dostávám s výškami tam kam nechci.
Můj dotaz je, zda na stavbu o tomto půdorysu bude stačit žb. základová deska - např. 150 mm silná + 200 mm zhutněné kamenivo nebo už je nutné to založit na základové pasy do nezámrzné hloubky např. ze ztraceného bednění. Skladba terénu je cca 20-30 cm 70 let stará navážka (tato vrstva by každopádně přišla odtěžit) a pod tím už je potom převážně jílovitá zemina. Domek bude připojený pouze na el. síť kvůli saunovým kamnům. Připojení na kanalizaci a vodovod nebude.
Děkuji za Vaše názory, Tomáš Svoboda

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.