Rozvod vody PE trubky

Rubriky:

Reklama
Radek Šimčík @radek.simcik před více než rokem05.03.2023 13:45:03
Rozvod vody PE trubky

Dobrý den,
v první řadě se omlouvám, pokud tohle téma patří do jiné rubriky...
Řešíme rozvod vody ze studny do jednotlivých chatek v zahradkářské kolonii. Potrubí je nad zemí a částečně je v plastu (PPR). Nejsem si jistý, že PPR trubky patří na venek, protože nám trubka praskla a již nešla znovu svařit (teče). Na slunci změnila vlastnosti, kroutí se a zkřehla. To je můj názor. Uvažoval jsem pokračovat rozvodem užitkové vody za pomocí PE trubek, ale není možné je dát do země, respektive byl by to horor domlouvat s ostatníma flegmatikama :)
Chtěl jsem se tedy zeptat, zda je vhodné a možné tyto trubky použít i nad zemí (počítám s tím, že je bude třeba dát do husího krku nebo obalit mirelonem kvůli jejich černé barvě). Máme v plánu použít mechanické spojky, rozvod je samospádem, tedy tlak celkem malý. Jen ventily hodláme použít mosazné a šoupátkové, plastovým moc nevěřím.
PS: Proč jsou některé PE trubky o tlouštce stěny 3mm a některé 4,4mm. Má to nějaký důvod, kromě toho zřejmého a to, že jedny jsou jednoduše tlustší a druhé tenčí?
Díky za případnou reakci a nejlépe radu :)
Radek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.