Kondenzace vody v podlaze / zateplení

Rubriky:

Reklama
MJ Michal Javorský @majky2000 před více než rokem05.03.2023 17:33:07
Kondenzace vody v podlaze / zateplení

Dobrý den,

měl bych dotaz ohledně kondenzace vody a vznikání vlhkosti v podlaze mobilního domku. Podlaha mobilheimu je tvořená klasicky od vrchní části podlahy (OSB desky), pod ní vata, parotěsnici folie (oranžová na fotce) a pod tím ještě tenký polystyren. Chtěl bych se zeptat, jelikož dané zateplení už za ty léta ztrácí svoji funkčnost a celkové zateplení není dostačující (vlhnou OSB desky a vata), zdali by bylo možné ještě z venkovní části nad polystyren dát vatu, případně lisovaný molitan, kterého mám spoustu, pod to dát zpět polystyren a úplně na spodek paropropustnou fólii, aby to větralo a nevznikala vlhkost, nebo dát paropropustnou fólii nad polystyren? Tzv. vnější strana ze spodu bude paropropustná folie (směrem ven). Je to z hlediska ochrany vlhkosti a kondenzace vody v pořádku nebo by jste doporučili jinačí postup?

Bohužel aktuální zateplení není vhodné, protože hlavně v zimním období vznikají velké teplotní rozdíly v podlaze (vevnitř 15 stupnu a venku třeba 0) a tím pádem začala vlhnout a plesnivět vata vlhkostí a osb nad tím samozřejmě taky. Předpokládám, že parotěsníci fólie měla být hned pod deskou. Nechtěl bych rozdělávat celou podlahu, proto bych to rád více zateplil ještě více ze spodu, tak snad postupuji správně a alespoň částečně více zateplím a posunu rosný bod dál a paropropustná bude větrat..?

Jsem laik, tak budu rád za každé rady! Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.