Vyhledávání
Naše další weby
Zdravím, stojím před rozhodnutím, jakou mám zvolit regulaci pro můj dům, a chtěl bych se zeptat zde zkušenějších. V celém domě mám v 1. NP podlahové topení a v budoucnu (za cca 5 let) v 2. NP budou nízkoteplotní radiátory. Dům bude vytápěn tepelným čerpadlem země/voda od firmy Eltex-KM. Regulaci moc nerozumím a nevím, zda zvolit ekvitermní nebo zónovou. Popřípadě kombinovat obě dohromady?
Rozumím tomu správně, že s ekvitermní regulací budu mít v interiéru 1 čidlo v referenční místnosti a ostatní místnosti doladím na průtokoměrech? Čerpadlo by spínalo podle ekvitermní křivky na základě venkovní teploty.
Pokud zvolím zónovou regulaci, tak v místnostech, kde budu chtít regulovat, budou termostaty a hlavice na rozváděči, kde bude i přijímač. Podle čeho potom spíná tepelné čerpadlo?
Jako záložní zdroj bude v obývacím pokoji krb s výměníkem cca 10-14kw , v technické místnosti k tomu bude nějaká adekvátní akumulační nádrž.
Jaký systém je lepší zvolit? Díky moc za případné rady a tipy.
19 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení