bezDodavatele - Energie na měsíc

Rubriky:

Reklama
DK David Kotulán @david.kotulan před více než rokem08.03.2023 09:15:26
bezDodavatele - Energie na měsíc

Dobrý den, nikde jsem nenašel toto téma. Za cca. měsíc mi končí FIX u ČEZu, kde jsem měl cenu silové EE okolo 1,8Kč, poslali mi mail, že přejdu na vládní strop (jasný, věděl jsem o tom, jen jsem čekal, že to padne dříve), začal jsem se tedy rozhlížet jinde.

Díky tomu, že mám měření C, není možné na spot (i když bych rád a Loxonem bych si s ním hrál). Oslovil jsem společnost bez dodavatele, která mi nabídka "spot" na měsíc, kdy budu vždy max. na vládním stropu, tedy spíše pod podle cen na trhu. https://www.bezdodavatele.cz/cenik/ Jaký na to máte názor? Šli by jste do toho?

Informace, kterou mi zaslali: Je to zase produkt vzorcový, nicméně není závislý na spotových cenách, ale na měsíčních futures (produktech obchodovaných pro budoucí dodávku) obchodovaných na energetické burze PXE. Cena produktu je fixní na daný měsíc a stanovuje se dopředu a transparentně na základě velkoobchodní cen energie obchodovaných na následující měsíc posledních pět obchodních dnů. Z desetileté historie víme, že se tato cena od spotových cen liší již jen velmi málo.

Poplatek za službu obchodu se nicméně liší, u produktu Naše energie na měsíc je poplatek
450Kč za MWh bez DPH (544,50Kč za MWh včetně DPH).

Nejvyšší možná cena elektřiny se řídí stropem, v případě příznivého vývoje trhu bude nižší než strop.

Pro příklad cena za Únor 2023 vypadala následovně:
4971Kč za MWh včetně DPH a poplatku za službu obchodu, tedy nižší než strop

Spotřebu jsem měl celkem vysokou (težba krypto a elektrokotel), oboje jsem vyhodil a už mám TČ, ale i tak ta cena EE je pro mě velká část rozpočtu. Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.