Dodatečné zateplení ploché střechy se vzduchovou mezerou polystyrenem. Bude to fungovat?

Rubriky:

Reklama
TS Tomáš Sobotík @tomas.sobotik před více než rokem10.03.2023 08:47:03
Dodatečné zateplení ploché střechy se vzduchovou mezerou polystyrenem. Bude to fungovat?

Dobrý den,

bydlím v okálu z poloviny 70. let, který má plochou střechu. Současná skladba odspodu by měla být:

Latex,
DTD - 1,9 cm
Minerální plsť 8 cm
Vzduchová mezera 10 cm
DTD 1,2 cm
DTD 1,2 cm
Krytina optifol e 0,15 cm
Kačírek 5 cm.

Přikládám výkres střechy. Protože na střechu budu instalovat fotovoltaickou elektrárnu rozhodl jsem se i pro její rekonstrukci, jelikož bude mít pomalu 50 let. Při té příležitosti bych ji rád dodatečně zateplil, protože v létě tady bývá i 30 stupňů.

Jedna firma mi tvrdí, že na plochou střechu je ta skladba zbytečné složitá a je nutné celou konstrukci demontovat a začít znovu odspodu, aby skladba fungovala a neplesnivělo to. Upřímně neumím si to představit. Není to akce na jeden den a hned pod střechou je zrekonstruované patro ve kterém bydlíme. Přijde bouřka nebo nějaký deštík a komplet mi to prolije všechy sádroše. To vrchní patro je montovaná dřevostavba (okál).

Já jsem si svým laickým pohledem myslel, že se sundá kačírek a na stávající krytinu (fólie) se uloží ten střešní polystyren na který se následně navaří nová folie, zvedne se atika, udělá nové oplechování. A na to se pak bude instalovat elektrárna.

Mám druhou nabídku, která říká ano, můžeme to udělat takto, přidají se to větrací komínky a fungovat to bude. Můžu Vás poprosit o názor, jak toto řešit? Atika kolem dokola je dřevěná, mezi deskami jsou i mezery, takže vzduch má kudy proudit. Jde mi hlavně o to, aby to fungovalo a nezačalo plesnivět. Nerad bych za 5 -10 let řešil plesnivou střechu s tím, že musím nejdřív sundat fotovoltaiku abych s tím mohl něco vůbec dělat. Přiznám se, že do demontáže současné skladby se mi vůbec nechce, to bych raději oželel tu dodatečnou izolaci, i když by mi to přišlo škoda.

Děkuji za názory

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.