Páteřní rozvod od TČ 9kW k třem rozdělovačům

Rubriky:

Reklama
JV Jan Vaniš @jan.vanis před více než rokem12.03.2023 11:52:58
Páteřní rozvod od TČ 9kW k třem rozdělovačům

Dobrý den,

Zajímalo by mě v jakém průměru by mělo být ideálně páteřní potrubí k třem rozdělovačům. Páteřní potrubí bude pro všechny tři rozdělovače společné, zhruba 10 metrů dlouhé a zhruba každé 3 metry bude odbočka k rozdělovači.

Mám doma nerezové potrubí a nerezové tvarovky v průměru 42 mm. Rozumím, že je to zřejmě zbytečně naddimenzované, ale bohužel jsem neměl možnost menšího průměru za dobrou cenu. Jaký bude mít tento páteřní rozvod vliv? Z toho co jsem zatím vyčetl jsem pochopil že u nízkoteplotního zdroje je lepší větší průměr páteřního potrubí, protože je lepší když je tam větší objem média.

Dodavatel TČ (Veskom, IVT země - voda) mi řekl že většinou je páteřní potrubí v průměru 28 mm. Obávám se, aby ten průměr 42 mm neměl nějaké negativní vlivy. Páteřní potrubí bude v suterénu a k rozdělovači povede odbočka vždy skrz strop nahoru.

Díky za názor,

Jan Vaniš

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

29 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.