TZB-info - Výpočet prostupu tepla…
Výpočet Prostup tepla vícevrstvou neprůsvitnou konstrukcí umožňuje určit tepelný odpor a součinitel prostupu tepla konstrukce dle platných norem a výsledek porovnat s požadavky aktuální ČSN 73…
Zdravím všechny, a prosím o případnou radu z řad zkušenějších. Máme v plánu výstavbu NERD (s obytným podkrovím). Nakonec se náš původní plán "L"kového domu změnil na jednodušší verzi - klasický obdélníkový tvar domu se zastavěnou plochou do 90m2. S projektantem jsme se zasekli na obvodovém zdivu. Prapůvodně jsme chtěli stavět z BST 20 + vnější EPS (20-30cm). Zaujala nás ale firma ekobet.cz - kvůli dostupnosti a cenové nabídce. V nabídce mají Betonové tvárnice a Liaporové tvárnice. Toto fórum mám projeté skrz na skrz, uloženo tisíc + 1 záložek, ale čím více studuji a vstřebávám, tím větší bordel v celé této věci mám :) To hlavní, co řešíme, je neprůzvučnost a pevnost zdiva, akumulační vlastnosti a poměr cena-výkon i vůči případnému dalšímu zateplení. Byl by někdo ochotný nám tyto dva materiály porovnat? Resp. zda bude výhodnější zaplatit více za Liapor či zůstat u klas.betonu? Betonové tvárnice u této firmy jsou i odlišené oproti klasickým BST. Nenašla jsem v jejich nabídce např. rohovou variantu tvárnic, kdy se v rozích stavby a kolem ostění oken a dveří provádí armování a probetonávka. Budu ráda za vaše rady a doporučení (poprosím bez poznámek typu "vrať se k plotně", což jsem zde v podobném duchu již zažila u svého jiného příspěvku :) ). Děkuji, Lucie
Odkazy:
https://www.ekobet.cz/liaporove-vyrobky_…
https://www.ekobet.cz/betonove-vyrobky_2…
Dle zaslaného ceníku máme nabídku (ceny bez DPH)
LIAPOR M300: 1184,-/m2
LIAPOR M240: 1104,-/m2
ECOCARE 30: 792,-/m2
ECOCARE 24: 720,-/m2
Betonové tvárnice: B30: 649,-/m2; B24 (440,-/m2)
Pokud však budete mít doporučení na jiné dodavatele nejlépe v okruhu severních a středních Čech, budu ráda za odkazy.
Liapor považuji za nejlepší volbu, škoda že se z něj tak málo staví. Zvažuji broušené KM (zdění na 1cm malty je na…
před více než rokem
Já jsem volil 15 beton plus 25 cm polystyrén především kvůli toho,abych neměl půlmetrové zdi. S tč se vejdu se…
před více než rokem
Musíte si uvědomit jednu věc. Při stavbě z BST tvárnic, nebo ztraceného bednění se do zdiva dává ocelová výztuž. Proto…
před více než rokem
5 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení