Kontrola topné soustavy - zapojení a nastavení (okolí Česká Třebová)

Rubriky:

Reklama
DV David Večeřa @vecerada před více než rokem14.03.2023 08:29:41
Kontrola topné soustavy - zapojení a nastavení (okolí Česká Třebová)

Dobrý den,
rád bych požádal o pomoc s kontrolou správnosti zapojení a nastavení topné soustavy ve starší chalupě.

Nejsem technik ani topenář, pouze uživatel. Soustavu jsem nezapojoval, potřebuji ji ale zkontrolovat, protože dle mého názoru nefunguje jak má. Jedná se o instalaci z doby cca 2 roky zpátky.

Jako primární zdroj se používá Romotop HEAT W 2g 70.50.01 - krbová vložka s teplovodním výměníkem 14,5 kW (do vody 10,3 kW).
Záložní varianta je Elektrokotel BOSCH Tronic Heat 3500 12kW.

Za kotlem i vložkou je oběhové čerpadlo (Grundfos), za ním potom trojcestný ventil ESBE VTC 511/55°C, následují rozvody trubek topení po domě. Čerpadlo je spouštěno termostatem.

V systému je zatím zapojeno celkem 5 deskových radiátorů (3 ve spodním patře a 2 v horním patře) a dvě smyčky podlahového topení.

Celý problém je v tom, že některé radiátory téměř netopí (jeden největší ve spodní větvi je skoro studený, jeden naopak hřeje). Vše je odvzdušněno, hlavice nastaveny a termostatické ventily nechány v původním nastavení od výrobce. Připojovací šroubení otevřeno.

Netuším, kde by mohl být problém a proč některé radiátory topí a některé ne. Našel by se někdo poblíž, kdo by mi dokázal toto zkontrolovat a nastavit? Jedná se o okolí České Třebové.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

48 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.