Dobrý den, prosím o radu u opravy vlhkého zdiva ve sklepě. V této místnosti je na tom omítka hodně špatně, pouhou špachtlí jsem lehce oškrabal omítku, která byla jakoby "nafouknutá" a padala už sama od sebe, nebo stačilo klepnout prstem a odpadla od zdi. Řemeslu moc nerozumím, ale rád se učím a nepotřebuji zázračně hezkou a estetickou opravu. Stačí mi, když to opravím a zamaluji (je to jen sklep)..
Na doporučení pána v Obi jsem koupil Sanační postřik a Sanační hrubou omítku oboje od značky Cemix.
Můj doraz zní, mám to špachtlí nebo sekacím kladivem zasekat ve všech zdech do stejné výšky (třeba 50cm) a pak všude nahodit hrubou omítku, aby to aspoň vypadalo rovnoměrně opravené, nebo mám doškrábat jen slabé místa a nanést prvně postřik a pak omítku tak, jak to je nyní? Nejsem si jistý jaký je správný postup, hlavně někde je omítka spadaná do výšky 10cm, někde 30cm.. Zasílám fotografie a děkuji za rady.
Tak update po nějaké době, taky kdysi nebyly obkopané základy, ty už ale nějaký ten rok jsou. Takže vlhkost ve zdivu…
před více než rokem
To zdivo je mokre tak jako tak. Tam, kde jsem toto provedl, k zadnemu vzlinani vyse nedochazi. Puvodni omitka nad…
před více než rokem
Ono se vyrábí i paropropustné lepidlo pro otevřené systémy zateplení polystyrenem Weber nebo Baumit. Každá sranda ale…
před více než rokem
31 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení