Oprava vlhkých omítek ve sklepě svépomocí

Rubriky:

Reklama
MG Michal Grom @michal.grom před více než rokem14.03.2023 14:04:34
Oprava vlhkých omítek ve sklepě svépomocí

Dobrý den, prosím o radu u opravy vlhkého zdiva ve sklepě. V této místnosti je na tom omítka hodně špatně, pouhou špachtlí jsem lehce oškrabal omítku, která byla jakoby "nafouknutá" a padala už sama od sebe, nebo stačilo klepnout prstem a odpadla od zdi. Řemeslu moc nerozumím, ale rád se učím a nepotřebuji zázračně hezkou a estetickou opravu. Stačí mi, když to opravím a zamaluji (je to jen sklep)..
Na doporučení pána v Obi jsem koupil Sanační postřik a Sanační hrubou omítku oboje od značky Cemix.

Můj doraz zní, mám to špachtlí nebo sekacím kladivem zasekat ve všech zdech do stejné výšky (třeba 50cm) a pak všude nahodit hrubou omítku, aby to aspoň vypadalo rovnoměrně opravené, nebo mám doškrábat jen slabé místa a nanést prvně postřik a pak omítku tak, jak to je nyní? Nejsem si jistý jaký je správný postup, hlavně někde je omítka spadaná do výšky 10cm, někde 30cm.. Zasílám fotografie a děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

31 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.