Odvětrání střechy z reklamního článku na tzb webu dostačuje?

Rubriky:

Reklama
JK Jiří Kratochvíla @jiri.kratochvila před více než rokem16.03.2023 09:27:38
Odvětrání střechy z reklamního článku na tzb webu dostačuje?

Našel jsem na tomto webu článek s realizací plechové střechy o nízkém sklonu:
https://stavba.tzb-info.cz/stresni-kryti…
1) Zarazilo mne (na fotografiích je to vidět), že v hřebeni je větrací mezera mezi prkny plného záklopu cca 0,5 cm. Je to v pořádku? Dle článku má střecha dvojí plný záklop z prken oddělený kontralatěmi a dle fotek jsou oba záklopy v hřebeni, nárožích a úžlabích téměř bez mezer a téměř uzavírají odvětrávanou mezeru tvořenou 4 cm vysokámi kontraletěmi mezi oběma záklopy. Přijde mi ta škvírka v hřebeni a nárožích dost málo pro odvětrání střechy s takto malým sklonem. Je to dostačující?
2) Pokud se, prosím, podíváte na fotografii, kde jsou vidět instalované kontralatě a zaměříte se na nároží, po záklopu přece lať umístěná na nároží a zaklopená prkny zcela uzavře větrání té části plochy střechy, kde proudí vzduch k nároží mezerou mezi oběma záklopy danou kontralatěmi. Vzduch je přece zastaven než dostane možnost se odvětrat odvětrávaným nárožím právě proto, že lať v nároží a záklop přibitý na tuto lať zcela uzavře přístup k nároží a neumožní vzduchu v mezeře dostat se do nároží, kde by se odvětral. Jaký na to máte názor?

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.