TZB-info - Výpočet prostupu tepla…
Výpočet Prostup tepla vícevrstvou neprůsvitnou konstrukcí umožňuje určit tepelný odpor a součinitel prostupu tepla konstrukce dle platných norem a výsledek porovnat s požadavky aktuální ČSN 73…
Dobrý den všem. Prosil bych Vás o pomoc s výpočtem ztráty mé novostavby z důvodu nastavení vhodného výkonu topení, či velikosti akumulační nádrže atd. Pokoušel jsem se o to na tzb kalkulačce, kde mi ale vyšla ztráta 1,5 kWh/měsíc, což je dle mého blbost. Nevím jak do kalkulačky vyplnit, že střechu nemám izolovanou, ale nějaké extrémní ztráty přes ní, nebudou protože budu izolovat strop 50 cm foukané izolace. (nad stropem pouze úložný prostor). Kdyby mi mohl někdo poradit, budu velice vděčný. V příloze pošlu i půdorys. P.S: Samozřejmě mám tuhle informaci v projektu, ale došlo u stavby tolika změn, že budu potřebovat ke kolaudaci projekt nový.
Zateplení podlahy - 18 cm
Zateplení obvodových stěn - 15 - 20 cm
Zateplení stropu - 50 cm
1 odpověď
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení