Odvětrávat kvůli možné kondenzaci nevytápěnou půdu po instalaci nové odvětrávané střechy a zateplení podlahy?

Rubriky:

Reklama
JK Jiří Kratochvíla @jiri.kratochvila před více než rokem17.03.2023 11:31:13
Odvětrávat kvůli možné kondenzaci nevytápěnou půdu po instalaci nové odvětrávané střechy a zateplení podlahy?

Dobrý den,

nevytápěná, nevyužívaná půda, pod kterou je obytná část. Strop obytné části (podlaha půdy) je tvořena betonovými překlady. Zateplení podlahy je řešeno položením parotěsné folie a 32 cm vaty (16 a 16 cm do kříže pro omezení tepelných mostů). Střecha je valbová (10x10 m, výška v hřebeni od podlahy 1,75m, sklon 18°), kde konstrukční vrstvy směrem od půdy jsou: krokve, bednění s mezerami (prkno 10 cm, mezera na prkno, další prkno). Na tomto bednění je vysoce difuzně propustná folie strotex medium. Následuje odvětrávaná mezera daná výškou kontralatí (5cm) - odvětrávání zajištěno v hřebeni a nárožích, vstup odvětrávání je na spodu střechy zajištěn děrovanou mřížkou proti ptákům po celém obvodu střechy. Na kontralatích je plný záklop z prken a na tomto záklopu je geotextilie a hliníková falcovaná střešní krytina šířkou řezu 0,7 mm.

Můj dotaz zní - je potřeba odvětrávat také půdu, aby nevznikla na půdě kondenzace?

Pokud je nutno půdu odvětrávat, odvětrání by bylo možné udělat další škvírou po obvodu střechy pod difuzní folií, aby vzduch proudil do půdy a například proříznutím difuzní folie v hřebeni, aby byl zajistěn dostatečná proudící vzduch na půdě?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.