Dobrý den vespolek, chtěl bych poprosit o názory příp. doporučení pro volbu omítky.
Skladba stěn je vápenopískové zdivo a šedý EPS (rozumnější by byl bílý, vím, viz https://www.imaterialy.cz/rubriky/poruch… , ale nevěděl jsem, a už tam je). Na EPS je už v této chvíli natažena perlinka+lepidlo. Mám možnost se rozhodnout, jakou finální omítku.
Dočítám se o vlastnostech silikonové a silikátové. Mělo by použití silikátové omítky výhodu v lepším odchodu vodní páry z EPS? Sice čtu o difuzně otevřených a uzavřených skladbách, a moje skladba stěny je údajně uzavřená. Ale laická úvaha je, že když pára může prostupovat stěnou natolik, že někde je rosný bod, tak zase ta stěna až tak uzavřená není.
Děkuji předem za případně reakce.
Upřímně neznám typické hodnoty difuze silikátové a silikonové omítky, rozdíly v difuzi mezi nimi, ale když už jste…
Zde nejde o to, že by to nedrželo ale o to až se fasáda nadměrným teplem "roztáhne" a aby nenastal…
Normy a postupy jsou dělané tak aby bezpečnost provedení byla ve prospěch uživatele tedy s rezervou. Nelze jednoduše…
Dobrý den, pane Švarci, děkuji za reakce a za tip na barvu. Já jsem si si právě v tomhle vláknu ujasnil, že použiju…
před 8 týdny
To je vlastnost všech silikonových omítek a nátěrů - jsou hydrofobní. A přitom difuzně (relativně) otevřené.
před 8 týdny
Vzpomínám si,že jsem používal barvu Lotusan,která vytváří samočistící efekt,kdy voda se koulí dolů jakoby na vosku.
před 8 týdny
21 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení