Zapojení dvou akumulačních nádrží u tepelného čerpadla

Rubriky:

Reklama
OL Ondřej Ludvík @modry před více než rokem27.03.2023 11:42:34
Zapojení dvou akumulačních nádrží u tepelného čerpadla

Chtěl bych požádat o radku týkající se zapojení dvou akumulačních nádrží k tepelnému čerpadlu. Původní myšlenka dvou nádrží vznikla z důvodu, že větší akumulace bude lepší pro menší počet startů kompresoru a ve sklepě na akumulaci bylo místo. Použity jsou dvě akumulační nádoby Dražice NAD 250V1 (jiné by na místo neprošly dveřmi).

Zapojeny jsou dle schématu. Problém je v tom. že když jede čerpadlo vnitřní jednotky i čerpadlo u topení, tak v AK1 je teplota o cca 15 stupňů vyšší než v AK2. Pokud se vypne čerpadlo ve vnitřní jednotce nebo se nahřívá bojler, tak se teploty v akumulačních nádobách srovnají.

Napadlo mne zapojení dle návrhu, aby zpátečka z topení šla do AK1 a zpátečka do vnitřní jednotky šla z AK2. Jinak nechám jen jednu nádobu.

Pro doplnění - celý systém je propojen CU 28 mm.

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.