Vyhledávání
Naše další weby
Hezký den, z kotle Dakon Dua 24 CT se během topení po několika minutách začnou ozývat náhodné duté rány, které se ozývají také i po vypnutí kotle. Vysledoval jsem, že tyto rány ustanou až když se voda v topném systému (kotli) ochladí na nějakou nižší teplotu. Zajímá mě, čím je to způsobeno a zda je vhodné zavolat technika, nebo toto můžu odstranit běžným uživatelským zásahem? Radiátory jsou odvzdušněny, tlak vody za studena (cca při 35 - 40*C) ukazatel udává 1,2 bar a teplota vody v systému během topení dosahuje max. 70*C.
Díky.
Nám kdysi u tohoto kotle toto dělala volně se malinko pohybující expanzka vzadu v kotle a jiném případě to dělal…
před více než rokem
Jen pro to, kdyby někoho zajímala příčina problému, který jsem popsal. Jak už to někdy bývá, tak se kotel před…
před více než rokem
Zkuste to upřesnit v tomto duchu. Je to vždy po startu kotle (zapálení) a pak už nic nebo se to opakuje později při…
před více než rokem
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení