LG Therma V split 9kw - regulace

Rubriky:

MM Milan Moravec @milan.moravec138 před více než rokem17.04.2023 09:51:13
LG Therma V split 9kw - regulace

zdravím,
chtěl bych tímto požádat ostatní o podělení se o zkušenosti s tímto tč.
nechal jsem ho instalovat u mámy do malého zatepleného domku s radiátory.
V systému je kvůli malému objemu vody aku nádrž 120l. okruh tč je do nádrže, druhé externí čerpadlo žene vodu z nádrže do systému.
Jak tak pozoruju ten systém v chodu, tak se mi zdá, že čerpadlu se moc nechce do útlumu.
Např. nastavená teplota vody 40, hystereze +- 2, topí výkonem třeba 1,5 - 2kw, celkem brzo dosáhne požadované teploty a vypne namísto aby začal klesat výkon k nějakému minimu.
Zdá se, že trochu pomohlo zvětšení rozsahu hystereze na +-4, ale stejně minimální okamžitý výkon co jsem na tom tč viděl bylo cca 0,8 - 0,9kw, přitom by mělo být možné jít ještě níž, na třeba 0,5kw....
I tím výkonem 0,9kw za nějakou dobu dojde k natopení a vypnutí.
Jaké máte s tímto zkušenosti ? Čekal jsem, že tč bude dělat vše pro to aby nedošlo k vypnutí. Máme to teprve pár dní, takže to sleduju ale tohle mi přijde divné.

předem díky za každou radu či postřeh.
Milan

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.