Vyhledávání
Naše další weby
zdravím,
chtěl bych tímto požádat ostatní o podělení se o zkušenosti s tímto tč.
nechal jsem ho instalovat u mámy do malého zatepleného domku s radiátory.
V systému je kvůli malému objemu vody aku nádrž 120l. okruh tč je do nádrže, druhé externí čerpadlo žene vodu z nádrže do systému.
Jak tak pozoruju ten systém v chodu, tak se mi zdá, že čerpadlu se moc nechce do útlumu.
Např. nastavená teplota vody 40, hystereze +- 2, topí výkonem třeba 1,5 - 2kw, celkem brzo dosáhne požadované teploty a vypne namísto aby začal klesat výkon k nějakému minimu.
Zdá se, že trochu pomohlo zvětšení rozsahu hystereze na +-4, ale stejně minimální okamžitý výkon co jsem na tom tč viděl bylo cca 0,8 - 0,9kw, přitom by mělo být možné jít ještě níž, na třeba 0,5kw....
I tím výkonem 0,9kw za nějakou dobu dojde k natopení a vypnutí.
Jaké máte s tímto zkušenosti ? Čekal jsem, že tč bude dělat vše pro to aby nedošlo k vypnutí. Máme to teprve pár dní, takže to sleduju ale tohle mi přijde divné.
předem díky za každou radu či postřeh.
Milan
to jste mě nepotěšil. no nic, zkusíme uvidíme. V tom manuálním ekvitermu to čerpadlo teď jede dobře. klidně půl dne s…
před více než rokem
Tak ono bylo v plánu země/voda od začátku, jen po neplánovaných výdajích při rekonstrukci už na to v rozpočtu nezbylo,…
před více než rokem
Safra, to je docela skok. Vzducháčům už nevěříte? Na kolik to tak vyjde, jestli se můžu zeptat.
před více než rokem
22 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení