Kondenzace mezi zdí a polystyrenem

Rubriky:

Reklama
DK Dominik K. @dominik před rokem25.04.2023 17:00:11
Kondenzace mezi zdí a polystyrenem

Dobrý den, zvažuji koupi domu postaveného v roce 2007 ze zdiva 40 cm Porotherm + 10 cm polystyren. Vychází mi, že rosný bod bude v mrazech ve zdi, v důsledku čehož se mezi polystyrénem a zdí a částečně z vnější strany zdi pod polystyrénem bude držet voda a možná také tvořit plíseň. Opticky není na fasádě nic poznat, ale co se ukrývá pod polystyrénem, těžko říct. Za jak velký problém byste danou skladbu domu považovali? Co vše by se mohlo stát, kdyby se tam plíseň opravdu ve velkém tvořila? Předpokládám, že dovnitř domu by přes suchou část zdi snad prolézt neměla. Že by se nějak mohla dostat přes polystyren až na povrch fasády se mi také nezdá. Trochu se však obávám toho, co se může dít v místě styku střešních trámů s mokrou částí zdi, jestli trámu v daném místě hrozí třeba napadení houbou či plísní. Trámy jsou vyvedeny ven jako přesah zdi. Děkuji moc za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.