Základové patky - napojení na základový beton

Rubriky:

Reklama
MF Mirek Farkac @mirek.farkac před rokem29.04.2023 19:46:27
Základové patky - napojení na základový beton

Zdravím Vás,
Chtěl bych požádat o radu ohledně betonováni patek pro alu pergolu. Stavební připravenost dle dodavatele vyžaduje alespoň 40x40 a do nezamrzne hloubky vytvořit betonové patky. Nicméně (jsem druhý majitel domu) po odkopani zeminy v místech budoucích patek je i rozlity základový beton (v různém množství, do hloubky 80 cm, výkop mám velký, abych přesně věděl jak moc je to rozlity) - viz foto.

Plán je mít sloupky pergoly co nejblíže fasádě (s nějakou malou mezerou na provětrání), tzn budou částečně kotveny jak do základového betonu, tak do nového (budou patky dávat na chemii po vyzrani betonu)
Můj dotaz zní - Je možné do vykopanych der (po provedení bednění ze dřeva nebo do der s minimem rozliteho betonu přidání 40x40 ztracenka) nalít prostě další beton po důkladném omyti a ošetření stávajícího betonu duvilaxem? Případně navrtat díry do stávajícího betonu a dát do nich roxory? Nebo odsekat komplet? (na prvním obrázku je tam toho betonu fakt dost)
Moc nerad bych někdy řešil prasknutí základové patky a případně nějaké zhroucení ALU pergoly nebo jiný posun.

Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.