Odstranění šindele, dodatečné vnější zateplení na původní záklop a nová krytina

Rubriky:

Reklama
PJ Petr Jasso @petr.jasso063 před rokem29.04.2023 22:00:46
Odstranění šindele, dodatečné vnější zateplení na původní záklop a nová krytina

Dobrý den,
na rekonstruovaném domě po 20 letech chceme z důvodu postupně zvětšujícímu se zatékání chceme odstranit původní šindel a rád bych se dotázal, zda je možno na původní záklop provést zateplení a případně jakou krytinu následně zvolit.
Dům je původní dřevěnka, která je plně zateplena 34 cm odvětrávanou izolací šedého polystyrenu.
Střecha byla v stavěna nová v roce 2012, včetně železobetonového věnce, vnitřní zateplení je Rockwool, ale dle tehdejších norem pouze 18 cm mezi krokvemi, příčně 6cm. Vnitřní části podkroví obývány a v SDK.
Je prosím možno využít nějakých moderních postupů, jak dodatečně střechu zateplit před položením nových šindelů? Nebráním se ani výměně šindele za jiný, lehký materiál, dle možností zateplení.
Pokud je jednodušší postup položit opět šindel a v budoucnu se směřovat k rekonstrukci podkroví, vnímáme to jako možnou alternativu, ale jelikož nechceme dávat nový šindel na starý, napadla nás možnost zateplení nad záklopem.
Sklon střechy je dominantně 35´.
Děkuji za případnou pomoc. Petr J.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.