Dobrý den, potřebuji dozdít otovor pro vchodové dveře, plastové. Základ atd. všechno mám ale potřebuji otvor z jedné strany zúžit o cca 45 x 45 a výška 230c. Nahoru dám překlady do potřebné výšky. Rozhoduji se z čeho to udělat. Zdivo je plná pálená cihla šířky 45cm.
1) nakoupím plné pálené cihly a na maltu to vyzdím z nich. Stejně se to bude celé zateplovat EPS 14cm až ke dveřím. Takže tepelně OK.
2) koupím porotherm nebo heluz a udělám to z těchto cihel ale bude to pracnější na řezání. a nedělají sihlu přeně 45 x 45. musí se řezat.
3) koupím porottherm nebo heluz s vnizřním izolantem (vata) bude to dražší ale bude tam kvalitní izolace na fasádě a pak i u dvěří v cihlách. Taky hodně řezání.
co byste poradili? osobně bych tam dal tu keramiku s izolantem ale ale nevím jak jim do toho pujdou ukotvit dveře tak, aby to pořádně drželo. Plná pálená cihla je jistota pevnosti tak mě to k ní táhne ale bude to pracnější a velká spotřeba malty atd... a možná i drahé. výška bude cca 2,3m. od základu.
Díky za rady. Jiří
ano vypada to dobře.. setkal jsem se s montáží na turbošrouby a mohlo by to dělat neplechu, takto na pásky je to…
před více než rokem
dvere sú namontované cca 14 dní, majú 100kg , celé to drží v poriadku a XPS je medzi starou stenou a Portfixom, dvere…
před více než rokem
To byste měl všechno vidět ve smlouvě o dílo. Cihlu/beton narvou turbošrouby, na porfix by měli mít připravený…
před více než rokem
22 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení