dozdění otvoru pro dveře - vchodové

Reklama
JH jiří haberle @jiri.haberle před rokem03.05.2023 13:19:39
dozdění otvoru pro dveře - vchodové

Dobrý den, potřebuji dozdít otovor pro vchodové dveře, plastové. Základ atd. všechno mám ale potřebuji otvor z jedné strany zúžit o cca 45 x 45 a výška 230c. Nahoru dám překlady do potřebné výšky. Rozhoduji se z čeho to udělat. Zdivo je plná pálená cihla šířky 45cm.
1) nakoupím plné pálené cihly a na maltu to vyzdím z nich. Stejně se to bude celé zateplovat EPS 14cm až ke dveřím. Takže tepelně OK.
2) koupím porotherm nebo heluz a udělám to z těchto cihel ale bude to pracnější na řezání. a nedělají sihlu přeně 45 x 45. musí se řezat.
3) koupím porottherm nebo heluz s vnizřním izolantem (vata) bude to dražší ale bude tam kvalitní izolace na fasádě a pak i u dvěří v cihlách. Taky hodně řezání.

co byste poradili? osobně bych tam dal tu keramiku s izolantem ale ale nevím jak jim do toho pujdou ukotvit dveře tak, aby to pořádně drželo. Plná pálená cihla je jistota pevnosti tak mě to k ní táhne ale bude to pracnější a velká spotřeba malty atd... a možná i drahé. výška bude cca 2,3m. od základu.
Díky za rady. Jiří

Upraveno autorem před rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.