Vytopená okna

Rubriky:

Reklama
ZH Z H @stavitel_83 před rokem04.05.2023 08:47:59
Vytopená okna

Zdravím stavebníci, rád bych se tady poradil zda nemá někdo zkušenosti s následujícím problémem. Při umývání plastových oken došlo k jejich úplnému vyklopení, při kterém začala z křídla okna vytékat voda. Vody bylo značné množství, v některých případech tekla skoro 2 minuty. Viz. přiložené fotografie (omluvte horší kvalitu, je to z videa). Při reklamaci na zhotovitele mi bylo řečeno, že voda oknům ublížit nemůže a přivolaní technici pouze demontovali kliku a kování, vypustili zbytek vody. Na dotaz jak se voda do oken dostala mi bylo sděleno, že se okna skladují venku v horizontální poloze a bez klik, takže pokud prší, může dovnitř natéct voda. Okna byly vyrobeny v říjnu 2022, nicméně kvůli špatnému počasí se střecha dodělala až koncem roku a tak montáž oken proběhla v lednu 2023.
Rád bych jen věděl jestli je toto pro okna problém a nebo se nic neděje jak tvrdí firma. Voda mohla být v rámech i několik měsíců, během instalace v lednu byly možná zmrzlá, proto si montéři ničeho nevšimli. Nemohlo dojít uvnitř k trhlinkám vlivem roztažnosti vody? Co všechny kovové části? Nehrozí vznik plísní? Jiné problémy?

Mockrát děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.