zateplení štítu zevnitř

Rubriky:

Reklama
TP Tomáš Pokorný @tomas.pokorny607 před 11 měsíci04.05.2023 13:53:43
zateplení štítu zevnitř

Zdravím stavebníci,

jdu si pro radu k specifickému problému. Přestavuji podkroví a zadní štít vzhledem k šíři stěny pouze 15 cm a různým výklenkům budeme zevnitř přizdívat porobetonem aby se srovnala zeď.
Štít je navíc společný se sousedem a je i protipožární příčkou - nelze jej zateplovat z vnější strany kvůli sousedově střeše a oplechování teď ani v budoucnu .
Z větší části je za štítem obytný podkroví sousedního domu (červeně) ale část - modře značená v přiloženém obrázku je volná a nezateplená o tloušťce stěny pouze 15 cm. Jak zateplit tuto část?

Napadají mne dvě varianty:

Varianta 1 - nové přizdění šíře 10 cm a v celé ploše přizdění na něj přilepit zezadu na novou zeď před původní štít 10 - 15 cm XPS?

Varianta 2 - XPS 10-15 cm přilepit naopak pouze na chladnou část původního štítu?


Mé návrhy směřují k tomu, aby došlo k eliminaci prochladání či úniku tepla od volné části štítu a nedošlo zároveň k případným problémům s kondenzací vody?
Mezi starým štítem a přizdívkou bude mezera cca 17 cm takže je tam dost prostoru pro až 15 cm XPS. zároveň štít by mohl mezerou větrat dále do prostoru nad kleštiny která se nebude zateplovat. Je možné jej ale uzavřít protažením zateplení až ke štítu.
Tím, že je z větší části za štítem další obytný a vytápěný prostor bude se daný prostor ochlazovat pouze od volné části. Kde bude v tomto případě rosný bod?

Děkuji za případné rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.