nasaje domácí vodárna při daných podmínkách vodu z retenční nádrže?

Rubriky:

Reklama
JK Jiří Kratochvíla @jiri.kratochvila před 11 měsíci09.05.2023 09:54:35
nasaje domácí vodárna při daných podmínkách vodu z retenční nádrže?

Dobrý den,
situace je následující. Horizontální vzdálenost retenční nádrž - vodárna je 40m. Voda je čerpána domácí vodárnou, která nasaje maximálně z 8 hloubkových metrů. Předpoklad: horizontální vzálenost 10m odpovídá 1m svislé vzdálenosti. Vodárna je uložena ve sklepě na podlaze a hadice s vodou vede od retenčky v zemi (nezámrzně) do domu, kde stoupá ke stropu, vede po stropu sklepa až k vodárně, kde k ní kleá na podlahu. Rozdíl výšek dno retenčky - strop sklepa je 5m. Tedy nejníž je dno retenčky, pak podlaha sklepa s vodárnou a nejvýš je trubka na stropě. Uvažuju správně, že vodárna nebude nasávat (40 horizontálně + 5 metrů výškově)? Umí vůbec domácí vodárna nasávat vodu pokud je přívodní trubka v části trasy nad ní (strop)?

Upraveno autorem před 11 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.