Dobrý den
Jaký by byl správný postup tepelné izolace této části domu. Stropní traverzy přesahují přes věnec a hned nad nimi je pozednice. Podkroví je obytné, téměř bez izolace. Bude se muset udělat. Na vnějších stěnách je deska složená z polystyrenu a cementotřísky (asi heraklit), místo ní by měla přijít izolace cca 20+ cm. Jde mi o nejlepší variantu zateplení s ohledem na tepelný most a rosný bod v té oblasti stropních traverz, pozednice a krokví. Je na to nějaké rozumné řešení? I materiálové? Předem moc díky za radu a tipy.
Presne tak. Pokud k tomu nejsou nejak vazany krokve ci nametky, coz vypada, ze nejsou, tak bez milosti urezat a…
Předpokládám, že z vnější strany budete mít těch 20 cm EPS. Nahoru bych dal minerál a z vnitřní strany záleží jak to…
Vliv toho ocelového nosníku je "děsivý". Pokud se to má vyřešit tak aby se to minimalizovalo, tak uřezat…
Presne tak. Pokud k tomu nejsou nejak vazany krokve ci nametky, coz vypada, ze nejsou, tak bez milosti urezat a…
před 5 měsíci
Já si to spletl. Myslel jsem že píšete o ocelových překledech nad tím vstupem a přehlédl jsem ty trčící ocelové…
před 5 měsíci
Jasně chápu. Dá se ještě něco udělat aby pak nehnila ta pozednice a případně krokve?
před 5 měsíci
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení