Pánové, zkusím se poradit:
Donedávna plně funkční nepříliš stará aut. pračka Bosch VarioPerfect WAN28260 série 4.
Po poruše vnějšího vedení do domu nám šlo do zásuvek chvíli 400 V.
Pračka od té doby "umřela" - nikde nic nezahořelo, nesmrdělo - ale prostě po zapojení do sítě a otočení programovacího kolečka se naprosto nic nestane - displej se nerozsvítí... prostě nic.
Obecný dotaz:
- Co se mohlo stát? Mají pračky/tato pračka nějakou "pojistku" proti přepětí, která se mohla odpálit?
- Z pračky jsem vymontoval tzv. Modul výkonu - velký tištěný spoj se spoustou integráčů a dalších součástek - prostě taková řídicí jednotka. Znáte někoho (ideálně v Praze a okolí) kdo by dokázal Modul výkonu "otestovat" a říci, zda je OK, nebo zda má něco poškozeného - a je to opravitelné?
- Tip na dobrý servis aut. praček (Bosch) v Praze?
Děkuji vám za reakci!
PS: Jen předcházím případným dotazům/radám: S ČEZ distribuce jsme se dlouho přetahovali (s podporou právníka) a ČEZ "vyhrál", protože sice uznali, že přepětí v síti sice vzniklo na "jeho" vedení, ale důvodem byla vichřice - a proto s odkazem na paragraf, který říká, že provozovatel služby nemohl předpokládat takovýto abnormální stav a jinak se o vedení staral dle všech standardů, nemůže vzniklou škodu hradit.
Tazatel žádnou fotku nepřiložil. Já jsem hledal prodej náhradních dílů a tam jsem našel fotku…
před 17 dny
Keby vidim aspon nejaku fotku by sa dalo dedukovat poskodenie suciastky ale nebola ziadna prilozena. Mozno sa opravar…
před 18 dny
To je standardní postup člověka, co o tom něco ví a má měřáky. Připojit síťové napětí a ověřit, zda je na sekundární…
před 18 dny
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení