Zateplení podlah půdy

Rubriky:

Reklama
TB Tomáš Buňata @tomas.bunata před 11 měsíci11.05.2023 11:08:25
Zateplení podlah půdy

Dobrý den, prosím o radu.
Na nevytápěné půdě chci položit na podlahu 32cm vaty (2x16cm). Skladba té podlahy/stropu je neznámý. Ale je to starý barák, tak tipuju nějaké trámy, švára, atd... nahoře na půdě je nějaká vrstva betonu. Otázky zní: dávat pod vatu parozábranu? Mám strach, že pak veškerá vlhkost zůstane uzavřená ve stropu kde budou nějaké ty trámy a tak a to si myslím že není úplně dobře. Takže vize je taková, že bych nedával. Vlhkost může prostupovat stropem, vatou až do půdního prostoru, kde bych se asi nebál nebál, že se neodvětrá. Polovina střechy je sice plechová, takže uzavřená, ale druhá polovina jsou klasicky tašky, staré tak 35 let, bez žádné izolace ani folie pod nimi.. Na vatu bych pak položil, takovou tu folii, co se dává pod tašky, která propustí páry směrem ven z vaty, ale nepustí žádný bordel nebo i třeba trochu vody, kdyby se náhodně dostala, do vaty. Pochozí to tam nebude, jen udělám prkennou lávku v některých místech. Může to tak být nebo jak by jste vyřešili? A ještě jeden dotaz, můžu případně položit novou vatu na tenkou vrstvu staré skelné vaty nebo radši odendat (moc se mi do toho sahat nechce :) ) Mockrát děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.